Drumband

Onze drumband werd opgericht in 1955 en bestaat de laatste tijd uit ongeveer 18 leden, die onder de muzikale leiding staan van dirigent Ronald Gerards uit Ittervoort.

De afgelopen 15 jaar is onze drumband uitgegroeid van een tamboerkorps naar een slagwerkgroep met vele mogelijkheden voor de leden. Vroeger werd er enkel en alleen op trommen en kleine percussie instrumenten gespeeld. Tegenwoordig zijn de muzikanten veelzijdig en kunnen ze (als ze dat willen) met een goede opleiding tal van instrumenten bespelen, waaronder melodisch slagwerk wat vanaf het laatste decennium van de 20e eeuw heel populair is geworden.

Met een degelijk beleid wat opleiding betreft kunnen we nog steeds putten uit nieuwe jeugdleden. Deze starten in de eigen opleiding en vervolgen hun opleiding bij Musicas uit Deurne met een dependance in de Ruchte in Someren. Na advies van hun leraar kunnen ze mee spelen in onze jeugddrumband waar ze leren samen te spelen en omgaan met de verschillende instrumenten.

Ons instrumentarium kunnen wij vervoeren dankzij:

Meevis
Tuingereedschappen en machines.
Groothandel in granen.
Smulderslaan 7   Someren-Heide

Zondag 5 mei 2013 nam drumband St. Jozef uit Someren-Heide deel aan het 61e Europees Muziekfestival voor de jeugd te Neerpelt (België). Aan dit festival deden maar liefst 3400 muzikanten mee uit 21 landen. De slagwerkers uit Someren-Heide zetten een unieke prestatie neer door een maximale score te behalen van 100 punten. Hiermee werd een deelname afgedwongen voor het ‘Laureateconcert’, alsmede een 1e prijs ‘Summa Cum Laude’.

Op 6 oktober 2013 wisten onze slagwerkers voor de zesde maal in het bestaan van het slagwerkfestival van de Kleine Kring de wisselbeker te winnen.

Onze drumband neemt jaarlijks deel aan het Kleine Kring Festival. Dit is een slagwerk festival voor slagwerk groepen uit onze regio. Daarnaast is er plaats voor uitwisselingen en concerten.

De drumband is evenals de fanfare paraat bij activiteiten van maatschappelijke aard in eigen dorp. Het doel van dit ensemble is om met plezier kwalitatief goede muziek te maken op een grote variatie aan (melodische) slagwerkinstrumenten.

Repetitie avond:

Woensdag van 19:45 - 21:15 uur