Weer 1e prijs ‘Cum Laude’ voor drumband op EMJ

Het Europees Muziekfestival voor de Jeugd (EMJ) in Neerpelt en onze drumband: dat lijkt een goed huwelijk te zijn. De eerste keer dat er aan dit festival werd deelgenomen, in 2013, werd de maximale score van 100 punten behaald (1e prijs ‘summa cum laude’). In 2015 ging het met een 1e prijs ‘cum laude’ ook heel goed en afgelopen zaterdag, 29 april 2017, werd er met 95 punten opnieuw een 1e prijs ‘cum laude’ behaald.

Voor de internationale jury speelde onze drumband o.l.v. Ronald Gerards in de afdeling ‘percussie ensembles’ vier pittige muziekstukken: ‘Djembe Mania’, ‘Detour’, ‘Gabriellas Song’ en ‘Curse of Tortuga’. Met dit veelzijdige programma kon de drumband haar mogelijkheden op alle fronten goed laten horen. En opnieuw wist men de jury dus te overtuigen.

Het EMJ te Neerpelt is een jaarlijks terugkerend festival, wat om en om voor koren en instrumentale muziekverenigingen wordt georganiseerd. De jury bestaat altijd uit internationale topmusici. Dit jaar zaten er in de jury o.a. een Belg, een Pool, een Sloveen en een Amerikaan. De juryleden zijn echt gewend om kwaliteit te horen en elke muzieknoot wordt zeer kritisch beoordeeld door deze vakmensen van het allerhoogste niveau. Het spreekt voor zich dat men hier echt niet zomaar een goede uitslag behaalt. Een score van 95 punten betekent dat men ook echt op top niveau heeft gemusiceerd.

Als altijd deed onze drumband ook weer mee aan de aan de Parade door de straten van Neerpelt.

Vanwege de stijgende leeftijd van onze slagwerkers is het zeer de vraag of men aan de eerstkomende edities van het EMJ nog mee kan doen.

Meer foto’s...

geplaatst: